Tipy a triky: SEO – optimalizácia pre vyhľadávače

Ako zvýšiť návštevnosť a dosah svojich služieb na publikum? Univerzálny návod v podstate neexistuje. Existuje však niekoľko tipov a rád, ako tento ideál dosiahnuť. V nasledujúcom článku o SEO – optimalizácii pre vyhľadávače vám dáme niekoľko tipov, ako dosiahnuť lepšie pozície vo vyhľadávačoch ako je Google, Bing, Zoznam.

Texty na web stránky, písanie článkov na blog a obsah vládne webu

SEO – optimalizácia pre vyhľadávače stojí a padá na základnej požiadavke a tou je obsah. Dôležitý je pútavý a optimalizovaný text na web stránke alebo článok na blogu.

Pozor na text… Čítate ďalej? Tak som asi zaujal….Navyše, často sa robia chyby v podobe poskladaného textu so zvýraznenými frázami, ktoré nepôsobia dobre ani pre vyhľadávače, ani pre návštevníkov stránky. Preexponované texty s množstvom použitých druhov písma, zvýraznené texty tučným písmom, farebné kombinácie textu – to všetko nie je vhodnou prezentáciou na stránke.

Nezabudnite na kľúčové slová

Analýza kľúčových slov by mala byť prvou fázou každej SEO optimalizácie pre vyhľadávače. Správne určené kľúčové slová sú prvým krokom k úspechu a zameraniu celého projektu, ako smerom ku internetovým vyhľadávačom, tak samotným zákazníkom.

Zdrojový kód bez chýb

Web stránka je organizmus, ktorý sa skladá zo zdrojového kódu. Ten je dôležitý pri analýze vyhľadávačmi. Aby všetko fungovalo, tak ako má a nebolo na stránke množstvo chýb, je potrebné opraviť chyby v zdrojovom kóde stránky. Dobré je pozrieť sa na všetky URL adresy, čiastočne analyzovať aj zdrojový kód priamo prostredníctvom jednotlivých súborov stránky.

Ak totiž použijete jeden z dostupných redakčných systémov ako je WordPress, Joomla alebo Prestashop na obchody, je dosť pravdepodobné, že sa na stránke chyby nachádzať budú, najmä ak si stránku poskladáte sami, bez skúseností a dostatočných znalostí, podľa článkov a videí z internetu.

Nezabudnite na spätné odkazy

Výmena spätných odkazov, alebo produkovanie množstva článkov s odkazmi prostredníctvom PR webov, nie je ten najvhodnejší spôsob, ako vytvárať spätné odkazy na vašu stránku. Jedným zo spôsobov je publikovanie článkov na externých zdrojoch, odkazovanie prostredníctvom vašich textov na relevantné stránky, alebo jednoducho si vytvorte interné odkazy priamo na webe. Ak bude váš web a jeho obsah kvalitný, určite čoskoro získate dostatok spätných odkazov na vašu stránku.

Ak máte záujem o písanie článkov a textov na web stránky, SEO optimalizáciu alebo tvorbu web stránky WordPress, neváhajte a kontaktujte ma!

Kontakt

  • Prečítal som si a súhlasím s pravidlami o ochrane osobných údajov

Návrat hore